Skip to content

BLOGI

Techat auttaa toteuttamaan ideasi innovaatiosetelillä – katso suunnitelmamme!

Innovaatioseteli on Business Finlandin tarjoama taloudellinen etu pienelle tai keskisuurelle yritykselle, jolla on liiketoimintaa mahdollisesti kasvattava ja kansainvälistävä tuote- tai palveluidea, jonka eteenpäin viemiseksi yritys kuitenkin tarvitsee ulkopuolista asiantuntijaosaamista.

Setelillä voit ostaa ideasi kehittämistä varten yrityksellesi uutta tietoa tai ulkopuolista ammattitaitoa esimerkiksi korkeakouluilta, erilaisilta tutkimusorganisaatioilta sekä innovaatiopalveluja tarjoavilta yrityksiltä.

Eräs tällaisista yrityksistä on Techat Oy, elektroniikan tuotekehityksen ammattilainen. Meiltä saat kokonaisvaltaisen avun projektin käynnistyksestä suunnitteluvaiheeseen sekä idean lopulliseen toteutukseen. Techat on ollut virallinen Business Finlandin palveluntarjoaja aikaisemmin, kun rajoitukset olivat palveluntarjoajilla huomattavasti tiukemmat.

Taloudellinen riski projektin käynnistämisessä on setelin avulla huomattavasti maltillisempi, sillä siinä missä setelin kokonaisarvo eli yrityksesi saama etu on 6200 euroa (5000 e + 24 % arvonlisävero), omavastuuta ei enää ole(!) – riippumatta suunniteltavan projektin koosta.

Pitkäaikaista tukea sekä apua päätöksentekoon ja käytännön kehitystyöhön

Usein päätös tuotteen tai palvelun kehitykseen panostamisesta voi olla hankala, sillä suhteellisen harva pk-yritys haluaa satsata tuhansia euroja alkuvaiheen suunnitteluun tietämättä, valmistuuko kehitettävä tuote tai palvelu lainkaan tai onko sillä edellytyksiä alan markkinoille.

Me Techatilla voimme auttaa päätöksenteossasi sekä tarjota ideoita hankkeen edistämiseksi alan kokemuksemme pohjalta. Lisäksi teknologiaosaamisemme esimerkiksi tuotekehityksessä, piirilevyjen ja sulautettujen järjestelmien suunnittelussa sekä protosarjoissa auttaa konkretisoimaan, mitä idean jalostaminen valmiiksi tuotteeksi tai palveluksi oikeasti vaatii.

Millaista ideaa innovaatiosetelillä kannattaa lähteä kehittämään?

Voit käyttää innovaatioseteliä hyvin monipuolisesti ideasi suunnittelussa tai toteutuksessa.

Innovaatioseteliä voi hyvin hyödyntää esimerkiksi patentti- tai mallisuojaselvityksiin, tieteen tutkimustulosten hyödyntämiseen, asiantuntijalausuntoihin, testaukseen tai vaikkapa suuren markkinointikampanjan organisointiin.

Techatin kohdalla esimerkkinä voisi olla, että siivitämme yhteistyömme alkuun innovaatiosetelin tuella kehittämällämme prototyypillä ja jatkamme prototyypin jalostusta uusilla prototyypeillä tai -sarjoilla yhdessä kohti valmista tuotetta sekä sen jälkeistä kehitys- ja päivitystyötä.

Hakukriteerit varmistavat yrityksen kelpoisuuden

Business Finland on asettanut innovaatiosetelin hakemiselle joitakin kriteerejä, jotka yrityksen tulee täyttää osoittaakseen kelpoisuutensa.

Hakijan yrittäjyys tulee olla päätoimista, eikä yritys saa olla aivan aloitteleva, sillä eräänä setelin mittarina on Asiakastiedon Rating Alfa -luottokelpoisuusarvo A.

Kuitenkin – jos yrityksesi on hoitanut asiansa hyvin, eikä sillä vielä ole olemassa olevaa rahoitusta, on innovaatioseteli ehdottomasti harkinnan ja hakemisen arvoinen etu.

Suunnitelmamme idean konkretisoimiseksi innovaatiosetelillä:

  1. Ota meihin yhteyttä, niin selvitämme yrityksesi hakukelpoisuuden sekä ideasi luonteen
  2. Autamme sinua innovaatiosetelihakemuksen laatimisessa ja lähettämisessä
  3. Innovaatiosetelin myöntämisen jälkeen saat taloudellisen tuen ideasi kehittämiselle
  4. Alamme yhdessä tehdä suunnittelu- ja kehitystyötä esimerkiksi tuotteen prototyypistä lähtien
  5. Saatamme yhdessä ideasi valmiiksi tuotteeksi tai palveluksi sekä jatkamme kehitystyötä yhdessä myös pitkälle tulevaisuuteen

Ole siis meihin yhteydessä, niin tarkistamme yrityksesi tilanteen ja ideasi innovaatiosetelin käyttöä varten.

Lisätietoa palveluistamme sekä innovaatiosetelistä löydät verkkosivuiltamme sekä innovaatiosetelin hakemiseen vaadittavat tarkat kriteerit osoitteesta

https://www.businessfinland.fi/suomalaisille-asiakkaille/palvelut/rahoitus/tutkimus-ja-kehitysrahoitus/innovaatioseteli.

Techat Oy:n piirilevyissä on avainlippu

Techat Oy:n piirilevyissä on avainlippu